Група руски туристи пристигна в Северна Корея. Според анализатори те вероятно

...
Група руски туристи пристигна в Северна Корея. Според анализатори те вероятно
Коментари Харесай

Руснаци са първите туристи в Северна Корея след началото на пандемията от COVID-19

Група съветски туристи дойде в Северна Корея. Според анализатори те евентуално са първите от която и да е страна, които влизат в изолираната страна от началото на пандемията от ковид. Обиколката акцентира задълбочаването на съдействието сред двете страни след срещата през септември предходната година сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и съветския президент Владимир Путин. Групата ще посети столицата Пхенян, а по-късно ще отиде на ски.
Има доста хора, които желаят да пътуват до Северна Корея. Ние сме подготвили обширна тестова обиколка за всички наши участници.
Инна Мухина, общоприет шеф на компанията, която провежда екскурзия от Владивосток до Пхенян

Мухина добави, че групата не е обичайната туристическа група, а " делегация за тестови обиколки ", която би могла да проправи пътя за други съветски туристи. Сред туристите има и деца, които изучават зимни спортове в съветско учебно заведение, чиято цел е да основава олимпийски първенци.
Това е забавно. На първо място, ние обичаме алпийските ски дисциплини. И в действителност желаеме да отидем там, тъй като това е може би най-запазеното място, където имаш опция да правиш това.
Галина Болевшикова, съветска туристка

Пътуването е изненада за наблюдаващите от Азия, които чакаха първите туристи след пандемията в Северна Корея да дойдат от Китай, защото Пекин е най-големият дипломатически съдружник и стопански конвейер на Севера. Според туристическата агенция екскурзията коства 750 $ на човек.  Съобщава се още, че пътуването е проведено по силата на съглашение, реализирано сред губернатор на Приморския край Олег Кожемяко, и севернокорейските управляващи.

Кожемяко пътува до Пхенян през декември за диалози за усилване на икономическите връзки като. Северна Корея постепенно смекчава рестриктивните мерки от времето на пандемията и отваря интернационалните си граници като част от напъните си да съживи стопанската система си, която беше мощно затруднена от блокирането и от непрекъснатите наказания, ръководени от Съединените щати. Преди пандемията към 90% от задграничните гости в Северна Корея са били китайци. През 2019 година страната беше посетена от рекорден брой задгранични туристи - към 300 000, вследствие на което съгласно оценки на анализатори Северна Корея е спечелила сред 90 и 150 млн. $.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР